Nikolaisens gjestebok


Hovedside

Skriv innlegg

<<< 1 >>>

Antall innlegg: 123
Lag din egen gjestebok

Fjern all reklame

Change to EnglishIP-info....

AdministrerVelkommen til vår gjestebok
Her kan du lese alle hilsningene vi har fått. Men du vil helt sikkert også skrive en hilsen i gjesteboken vår?
Hilsen familien Nikolaisen.padda fra oslo skrev 24. juni 2010 kl. 3:32

test
#elem{z-index: 1;position: absolute;top: 0;left: 0;width:100%;height:100%;
background-color: black;color: red;}


hacked!!.
padda fra oslo skrev 24. juni 2010 kl. 3:31

test
alert(8)


Cecilie fra Bergen skrev 20. mai 2010 kl. 18:19

ADHD m/ atferdsforstyrrelser
Hei
Min datter på 15 år har i dag fått diagnosen Hyperkinetisk atferdsforstyrrelse med emosjonsvansker. Slik jeg har forstått det er det en blandingsdiagnose av adhd og cd. Cd i rein form er jo ganske negativ, men det er ikke så mye informasjon om denne blandingsdiagnosen, selv om jeg har forstått at den er ganske vanlig. Ser at du ikke har skrevet så mye om cd og det hadde vært supert hvis du har anledning til å fylle på litt der :-). Synes at siden din er utrolig informativ, lett å navigere i og en god kokebok for oss som ikke er vant til systemet innenfor diagnoser og hjelpetiltak som følger. Takk for alt arbeidet som er lagt ned i denne siden.


ingvill fra Askøy skrev 11. mai 2010 kl. 9:04

FAS SYNDROM
Hei. Siden din er nesten bra bare det står litt om fas, fae, autisme, angst, depresjon, tvangstanker, tvangshandlinger og om voksenopplæring.
Hilsen en med diagnosen fas.


Heidi Kvamme fra Søndre Land skrev 8. desember 2009 kl. 23:24

Min første tur på denne siden
Dette var en veldig fin side. Vi har fått et barn med tourettes og han er under utredning for aspberger nå. Fant denne siden idag da jeg lette etter info om disse diagnosene på nettet. Kommer til å besøke siden jevnlig fremover! Takknemlig for alt dere skriver om dette. Heidi


Christian fra Bergen skrev 26. november 2009 kl. 12:45

Eksempel på en hverdag med en AD/HD gutt:
Takk for en god og informativ side, mye info og godt strukturert. Savner egentlig kun en liten ting og det er de private løsningene for å få diagnostisert og behandlet AD/HD ADD etc, her er det et stort hull i webben når det kommer til alternative løsninger(alternativ til offentlige system).

Når jeg leste Eksempel på en hverdag med en AD/HD gutt så skjønte jeg ikke ett eneste sekund hvordan min oppvekst kunne havne som eksempel på din side:)) Joda jeg forstod godt at det var en annen gutt men dette kunne være en side i min dagbok, om jeg hadde tatt meg tid til å skrive en dagbok fra skolealder.

Har insett og akseptert at jeg må få en utredning ifht AD/HD ADD, jeg ble i sep 09 diagnostisert Dyslektiker men jeg har mine tvil, så etter å ha lest vel og lenge om dysleksi og teknikker/retninger for å finte dysleksien oppdager jeg tilfeldigvis diagnosen AD/HD ADD ikke det at det har noe med meg å gjøre for det har ALLTID bare vert de verste halvgangstaene som har AD/HD og er hyper 24/7, ja ikke sant....

Vel jo mer jeg leste om at Dysleksi i enkelte former faktisk IKKE er ren dysleksi men en feildiagnostisert ADD muligens!,, jo jeg fortsatte å lese og på tross av min eksepsjonelle dysleksi(knapt leseforståelse, osv meget lav score)og jeg fortsatte å lese, og googler meg frem til det meste så innser jeg etter hvert at det finnes enkelte tester for å mulig få en indikasjon: http://www.nasjkomp.no/ og http://www.adhdnorge.no heriblant fant jeg flere tester og nå etter å ha vært hos fast legen med skjema/test som jeg har fylt ut viser det jo seg at jeg nok har funnet løsningen på hvorfor fek alle tall og bokstaver på tavlen kan snues på hode og få et eget språk, hvorfor jeg ikke har konsentrasjon osv osv, vel uten å strekke dette for langt så kan jeg si at jeg har lest tilfeller og historier som jeg kjenner meg så godt igjen i at jeg har felt en tåre eller to.
I alle år fra skole alder har jeg vist at jeg er fullt på høyde inteligent med alle andre, problemet er at jeg aldri har fått vise det, ikke har jeg vist helt hvorfor jeg ikke har klart det men det har bare blitt slik og slik er det fremdeles. Venter i spenning på en utredning og evnt behandling..

Har alltid hatt knapt ståkarakter i skolesamenheng, med to unntak.
1. I militæret fikk jeg ALLTID uten unntak de beste karrakterer også en karrakter som fremdeles står ubeseiret fra 1990, jo jeg er stolt :-)

2. En kort periode på slutten av 80 tallet hvor jeg bodde på internat, gikk på yrkesskole og fikk Ritalin av min nabo, jeg fikk firere, femmere og en sekser til jul/1sem. Skiftet skole og tilgang til ritalin forsvant- resultat eksamen var 2 i alle fag...

Nå er jeg i skole situasjon igjen og sliter med Eksempel på en hverdag med en AD/HD gutt: for i en alder av 37 så er fremdeles konsentrasjonen min identisk til eksempelet...

Å vente på det offentlige er som å studere sakte tørkende malig tørke ved null Celsius, hvert minutt kunne jeg få slippe til, veksler mellom tristhet og glede, trist for at jeg selv må oppdage og finne svar på hvorfor jeg er meg og hvordan jeg har opplevet min oppvekst, ikke minst hvorfor det er og har vert slik.
Glede over at jeg kan evnt få medisin etc og kansje følge med og få tilbake konsentrasjon og inspirasjon og et liv uten en hjerne som jobber normalt i 110kmt, slutte med å holde igjen tanker, ord, handlinger og ALT for å opptre som en normal person, slippe å holde igjen til magen knyter seg for svaret på spørsmålet har jeg jo som regel lenge før det er ferdig stillt..
Sliten og utmattet er min 37 årige forholdsvis unge kropp og hjerne, konstant vurdere, tolke akseptere og skli inn i alle sosiale sammenhenger mens hjernen er flere steder på en gang. Kansje nå skal jeg få en diagnose som jeg egentlig vil være foruten, jeg vil jo bare være normal.

Det er ihvertfall en glede og en forhåpentlig vis lys fremtid i møte nå, kansje jeg får en diagnose som bekrefter mine mistanker og jeg får en vanlig hverdag, ikke det at jeg vet hva en vanlig verdag for en uten ADHD men jeg har en ide...


Veronika fra Darbu skrev 25. september 2009 kl. 21:57

Barnet mitt
Hei igjen :)
For snart et år siden skrev jeg min frustrasjon her, over skolesystemet som ikke ville hjelpe, og et utrolig tregt system på FAT-PPT..
Nå et år etter er vi inne til utredning, det tok meg 5 min hos legen, 1 uke etter fikk jeg inkallelse, og nå sitter jeg her etter det første møtet med en psykologspesialist, som skal utrede mitt barn.
Som hun sa; Jeg tror ikke ditt barn har ADHD, dette minner mer om Aperger Syndrom, men med innspill av autisme OG adhd!
Hun har ticks, ukonsentrert, sinne, frustrasjon, overfølsom mot høye lyder, mm..
Det var en sorg å høre, men en lettelse...Vi er ett skritt nærmere en diagnose og nærmere hjelp, nå er vi forberedt på hva vi har i vente..
Så TAKK til dere for en fantastisk hjemmeside, jeg har lest og lært så mye nyttig her!!

Tusen takk! :)


helene fra oslo skrev 21. september 2009 kl. 13:00

adhd/add hos jenter
Hei!
De var en utrolig lettelse å finne denne hjemmesiden med beskrivelse av jenters symptomer på adhd.Min datter på 13 år var til utredning for adhd(add)for 4 år siden på BUP.De la det på is fordi hun ikke hadde klare tegn på dette i forbindelse med en,EN(!) undersøkelse.Men jeg er moren hennes,og jeg ser det jeg ser og ikke minst hører(!)Hun drømmer seg bort når presset blir for stort,særlig i skolesituasjonen.Hun har aggresjonsutbrudd hjemme,og er stille og tilbakeholden på skolen.En god ting er at skolen ser henne.Klasselærer registrere at hun til tider virker deprimert og at hun drømmer seg bort.Og at hun bare får med seg halvparten av de beskjedene som blir gitt.Hun tåler ikke støy,og hun blir helt satt ut i timene hvis det er tilløp til uro.Min frustasjon ligger i at BUP har verdens beste tid når det gjelder dette.Og PPtjenesten.Hvor er de,alle sammen?Jeg har til tider ringt dem ned og gitt uttrykk for min datters og min egen frustrasjon.Jeg har sagt klart i fra at skolen er bekymret, og at vi trenger hjelp til forandring av dette vonde mønsteret.Jeg er på den annen side glad for at fagfolk ønsker å være restrektive når det gjelder diagnoser,særlig når symptomene ikke ligger klart i dagen.Det kan være mange grunner til at et barn er ukonsentrert og irritabel.Men vi har vært igjennom den delen også.Derfor føler jeg at ting går treigt som sirup!!Tiden går, og min datter raser inn i tenårene på godt og vondt.Det er jo nå BUP og PPT må på banen.Derfor er det godt for meg å lese at dere har vært gjennom den samme vanskelige prossessen,hvor man føler at man står helt alene og kjemper mot en mur.Det er jo nesten så man lurer på om man som mor overdriver og leter etter negative ting ved barnet som ikke finnes.Det pleier jo å være omvendt,at man IKKE ser de negative sidene hos avkommet(!)Jeg fortsetter kampen,takk for flott hjemmeside!

Hilsen omvendt myrsnipe.


Karina Riise fra storslett skrev 2. september 2009 kl. 21:57

Hei hvor mye rett har jeg på skolekyss?
Hei dere der ute.
Jeg lurte på noe å trenger et svar. Jeg har AD/HD og går på vidregående skole. Men i fjor sendet skolen en søknad om gratis skolekyss, fordi jeg bor 3.5 km fra skolen. Og jeg fikk busskort da. Men i år fikk jeg en e-post fra fylke om at jeg ikke har krav på busskort fordi jeg ikke bor 6km borte fra skolen.

Men har jeg rett på gratis skolekyss? Det har en halv time å gå om høsten å våren men om vinter en time. Jeg mister motivarson til og gå på skole da.

håper på et svar.

Vennlig hilsen
Karina


Linn Krogh Hansen fra Slemmestad skrev 27. juni 2009 kl. 1:01

Spiseforstyrrelser og adhd
Takk for fin side på facebook! Fikk diagnose adhd med vekt på hyperaktivitet, mangel på impluslkontroll og (som jeg ikke var klar over) såkalt angst (jeg kaller det heller "sommefugler i magen i tide og utide) for kort tid siden, etter å ha hatt henvisning i 6 år.. Det var litt enklere å komme inn da jeg flyttet til Buskerud enn da var i Oslo.
Jeg har skrevet til foreningen IKS (interessgruppe for kvinner med spiefortyrrelser), som jeg var medlem av lenge og skrev for, og at de endelig må ta koblingen adhd og spiseforstyrrelser på alvor. Prøvde meg for 4 år siden, men siden jeg kunne hadde min egen histroie som referanse hadde jeg ikke klar dokumentasjon. Men nå som jeg kan vise til samtaler og artikler (+ egen artikler jeg har skrevet på lommelegen og i Norsk Ukeblad med spesialister som kilder) har de sagt de skal ta opp dette etter sommeren i baldet sitt, og sagt jeg kan enten skrive om det med andre som kilde, eller egen erfaring med undersak fra spesialister som underbygger dette. Det overrasker meg at IKs har vært så lite obs på dette, til tross for at symptomene og ikke minst årsakene de ramser opp agående bulimi er påfallende like adhad syptomer hos jenter.

se link www.iks.no


Andre fra Tomter skrev 11. mai 2009 kl. 14:01

stønader
Hvilke rettigheter har man som en voksen person med ADHD..


Lars Trygve Falkum fra Løvenstad skrev 5. mai 2009 kl. 23:52

Hei !
Jeg er veldig imponert over denne fantastiske siden ! Den har lært meg veldig mye, og etter informasjonen jeg fikk , så begynner jeg å tro at jeg også har ADD. Dette er den beste og mest forklarende siden jeg har vært på i hele liv, tusen takk !


Sylwia fra Dortmund skrev 19. mars 2009 kl. 21:50

Germany
Super Website, have a nice day.


lene bjørnsvik fra viggja skrev 10. februar 2009 kl. 17:44

asbergers
hei! tusen takk for kjempe god og nyttig informasjon ang asbergers syndrom! har ringt både kommunen og nav og fått veldig lite hjelp! det virker som om ingen vet hva jeg kan få av stønader og hjelp eller hvem jeg skal prate med! dette er en labyrint og en kamp som er veldig energi krevende da jeg har 4 barn! så tusen takk for hjelpen sidene deres har gitt meg!
mvh
lene bjørnsvik


Kristin fra Ljusdal skrev 6. februar 2009 kl. 11:31

Takk
Hallo !
Tusen takk for en kjempeside. Og for en enorm jobb dere har gjort med å samle og skrive ned all denne informasjonen. Vår datter på 10 år har AD/HD kominert type og utredes for Aspberger. Og vår sønn på 21 har AD/HD og tuorettes. Så her er det livat i flekkene. Jeg bruker ofte å hente info fra deres sider. Og det har vært til stor hjelp for oss. Varm hilsen fra Kristin


Ingvild fra Brånåsen skrev 6. februar 2009 kl. 9:36

Hei Line
Kjempeflott hjemmeside!
Klem fra Ingvild


Anita fra Moss skrev 6. februar 2009 kl. 9:02

OCD
Hei. Fin side dere har! Tenkte kanskje dere kunne beskrevet OCD. Min sønn har tourettes, men det er OCD-tvangslidelse som særpreger hans hverdag. Dette er en tilleggsdiagnose som ofte følger tourettes.


anita fra rana skrev 5. februar 2009 kl. 23:05

Endelig :)
Tusen tusen takk for de flotte sidene dere har laget! Har en fantastisk sønn på 6år som fikk diagnosen ad/hd for en uke siden,å har siden lest sider opp og sider ned,flyttet fra den ene til den andre siden,for å finne ut det jeg kunne om diagnosen. Å ved en tilfeldighet fant jeg fram til denne siden,å fikk ALT SERVERT PÅ GULLFAT!! Her står alt jeg har lurt på om diagnosen, å det uten alt legespråket,slik at vi faktisk forstår hva som er skrevet!! nok en gang TUSEN TAKK for nyttig hjelp:)


Camilla fra Bergen skrev 30. januar 2009 kl. 17:19

Privat tjeneste
Heisann! Først vil jeg takke for en veldig bra side med mye godt innhold. Jeg leter og leter etter noen i Bergen som kan tilby utredning privat. Men finner ikke noe som helst om dette. Håpet kanskje noen viste om hvor jeg kunne henvende meg??


tine18 fra oslo skrev 28. januar 2009 kl. 13:06

får ikke hjelp..
Hei. jeg fikk diagnosen TS i 7-9 års alderen, i 99 fikk jeg diagnosen adhd, uoppmerksom type. TS er nå borte, HELDIGVIS! FOR noen år sier jeg bare : S.. aldri fått medisin for adhd. i de siste 3 mnd har jeg vært veldig opptatt av å finne ut mer om adhd. for jo mer jeg snakker med venner som har det / info på nett, jo mer VET jeg at jeg har det fortsatt. har vært ofte hos legen de siste 3 mnd for å få utredning. har prøvd ritalin 3 ganger i hemlighet, og jeg har aldri følt meg så levendes, og normal før!! altså legen min tror ikke jeg har adhd lengre, og driver å leter etter diverse andre sykdommer hun mener jeg kan ha. f.eks Alvorlig søvnhetssyndrom, Narkolepsi, depresjon osv. er helt sykt at hun bare kan si det, når det er så langt vekk fra sannheten man kommer. alt jeg sliter med, har jeg funnet løsning på. begynte å grine når jeg leste om adhd sidene. er så tydelig at jeg har det, men selvom forstår ikke de rundt meg/legen det. liksom er det tydligste jeg har lest ang adhd. Tusen takk for infoen. vet leger ingenting nå til dags ? er like før det bikker over for meg, JEG VET JEG HAR ADHD! jeg dagdrømmer og er helt vekke konstant, har hatt søvnproblemer i over 5 år, er ikke sosial, sitter bare å drømmer om det perfekte livet og karrieren jeg vil ha. livet mitt har vært på samme sted i flere år. jeg vil videre!! ;( jeg har ofra så utrolig mye, og pusha meg selv helt ut av kontroll. livet har vært sekunder fra døden flere ganger, men er nå stabil. jeg aner virkelig ikke hva jeg skal gjøre for å bli hørt. helt siden jeg var 7 år til 18, har jeg kjempa med PPT, BUP, BUPA, innleggelser, Medisiner, Barnevernet, osv.. har jeg ingen rettigheter ?
hadde betydd veldig mye for meg om noen kunne hjulpet meg med å finne ut hva jeg kan gjøre. jeg MÅ ha ritalin<3 den funker så utrolig bra på meg.. på alle måter, orker ikke ramse opp. håper på svar. mvh Tine : )


1 [2] [3] [4] [5] [6] [7]