Nikolaisens gjestebok


Hovedside

Skriv innlegg

<<< 2 >>>

Antall innlegg: 123
Lag din egen gjestebok

Fjern all reklame

Change to EnglishIP-info....

Administrer

Nina fra Auli the Høl skrev 27. januar 2009 kl. 22:41

takk for fin side
Hei, her sitter en 40 år "ung" dame som har levd hele livet med adhd. Jeg vil takke deg for en meget fin og informativ side. Du er vel litt inne på det men,er jeg helt på jordet når jeg undrer på om ikke alle disse årene med så høyt tempo også sørger for at noen av oss drar på oss "utbrenthet". Har dager hvor jeg er så sliten at jeg blir kvalm av å løfte kaffekoppen eller gå over gulvet, men fortsetter i samme tempo. Irriterende at min mor ikke vekket min interesse for ski og 5 mil, ville garantert sikkret Norge gullet gang på gang. *ler*


Tanja fra Trondheim skrev 23. januar 2009 kl. 2:36

Tusen takk!
Min sønn på seks og et halvt fikk diagnosen AD/HD for to uker siden, og vi skal snart igang med utprøving av medisiner. Er veldig spente på tiden vi har foran oss. Vil bare si TUSEN TAKK for det arbeidet dere har lagt ned i disse sidene. Beskrivelsen av AD/HD er som å lese om min lille gutt. Helt fantastisk å finne all denne informasjonen samlet på et sted, og ikke minst på norsk. Dere har rikelig grunn til å være stolte av det dere har oppnådd her. Og jeg tror mange i likhet med meg føler at de blir hjulpet av å lese sidene dere har laget. Så nok en gang; TUSEN TAKK!


Gunnel Ahlgren fra Kvænum Sverige skrev 27. november 2008 kl. 15:28

Takk!
Takk for en veldig fin ,ryddig informativ side.Det var helt nytt for meg med ODD. Men det stemmer SÅ bra på ste-sønnen. Han har diagnose ad/hd autism,vil gjerne protester og demonstrere og gjøre ALT på sin måte.


Veronika fra Darbu skrev 25. november 2008 kl. 14:17

Vanskligheter med utredning
Kjære dere.. Nå sitter jeg her, etter et møte med skolen, der FAT også skulle være med, men pga sykdom kunne ikke representanten komme. Det var synd, for de fra skolen jeg pratet med var lite villige til å hjelpe meg med utredning av min 9år gamle datter.. Jeg har lest disse sidene opp og ned, og det er som å lese om min datter, likevel blir jeg ikke hørt.. Det er tungt!! De tror det er kun et fag eller to på skolen hun sliter med, men det er jo ALT! Søvn, lekser, konsentrasjon, sinne, fantasi, hyperverbal, tåler ikke sukker/E-stoffer, kan ikke leke med jevnaldrende jenter, har "aldri feil", kan ikke sjefes over, mye gråt og sorg, surrer bort ting, glemmer, er i tåkeheimen...ja, you name it... Hun er et typisk ADHD barn, som ikke får den hjelpen og de rettighetene hun trenger og har krav på... Det er trist og tungt, men jeg skal stå på for henne, og kjøre på, helt til diagnosen er klar, jeg gir meg ikke!


Line Hjertaas fra Ski skrev 15. november 2008 kl. 4:56

Tusen takk!!
Jeg var første gangen innom her i vinter, da hadde jeg vært hos nevropsykolog og fått vite at jeg sannsynligvis hadde ADHD... I mai 2008, i år, fikk jeg diagnosen.. 27 år gammel.. Nå står det om barn her, men det hjalp det og.. For det er jo meg som liten dette du skriver om! Og nå er jeg igang med utredning av datteren min, og det er ikke bare enkelt har jeg lært.. Så da er det godt med slike sider som dette.. Så tusen takk for all informasjon og at du har tatt deg tid til å hjelpe de som kommer etter deg..:)


Brede Samuelsen fra Skien skrev 15. september 2008 kl. 14:51

Kjempe fin side!
Hei og takk for en kjempe fin side. Vi har en gutt på 12 år som har fått diagnosene tourette og ADHD, samtidig som vi utreder Asberger. Vi har lenge gått å tenkt på hvordan vi skal gjøre med søknader til NAV og hva våres rettigheter er. Dette kommer jo kjempefint fram på denne hjemmesiden. Tusen takk for et godt stykke arbeid og stå på videre.Vi føller med!


sofia fra oslo skrev 25. juni 2008 kl. 22:18

Voksene
Det er virkelig ett stykke arbeid du har lagt inn her! ;-)Skulle ønske du hadde muligheten til å legge inn ett avsnitt om voksene med adhd også.
Har selv to barn med adhd, og syntes det har vært mye lettere på alle måter å lose dem igjenom
til sine rettigheter...enn mine egne! Med barn får man hjelp av andre voksne også via skolen osv. Men selv syntes jeg at jeg står alene om alt...Hvordan man går frem for å få en diagnose f.eks. (mange betaler dyrt til private)
Voksne har også krav på hjelpestønad og å skrive av utgifter på skatten. Frirettshjelp. Grønt kort til utgifter og psykolog etter 1700.-kr (kortgrensen.)Jobb i vernet bedrift. Uføretrygd.
Yrkesrettet attføring. Barna mine har meg og mye er lagt opp for barn med informasjon og akksept for "problemene"...På trygdekontorer o.l får jeg liten eller ingen hjelp fordi "jeg ser frisk ut"...Men sitter bare hjemme uten noe livsinnhold...


Rådvill fra Trøndelag skrev 4. juni 2008 kl. 9:08

Skikkelig bra side:-)
All ære til dere!!! Har nettopp fått vite at vår sønn på 8 år har fått diagnosen ODD, noe vi aldri hadde hørt om før, så da ble det til at jeg satte meg ned ved pc'en og begynte å lete, fant lite og ingenting før jeg oppdaget siden deres, veldig bra!! Er det noen plasser vi kan utveksle erfaring med andre i samme situasjon? Hvilke kurs vil dere anbefale? Føler oss ganske alene om dette da det ser ut som det er en forholdsvis sjelden diagnose.


Trinelise fra Hedmark skrev 8. mai 2008 kl. 0:18

ts osv.
Hei. Tusen takk får ei flott side, Har en gutt på 16 år som har ts, add, ocd som er tvangstanker handlinger. Nå om dagen går alt på tanker om bakterier og om at ticks er farlig, hvordan han kan bli kvitt de ved å ikke tråke på streker. Med en kommune som den vi bor i kan han glemme å få hjelp. Tre skoletimer i uka er tilbudet hans. Resten har vi han hjemme.


ADHD mamma fra Hordaland skrev 5. mai 2008 kl. 14:33

Privat utredning....

Kjempe bra informativ side, ryddig, oversiktelig,
Hvis hjelpesystemet i Norget hadde vært like enkelt å forstå, så hadde alt hvert greit..

Jeg har en datter på ti, som har vært utredet hos BUP to ganger og hun fungerer for bra til at hun kan få noen diagnose.......

og hun nærmer seg tennårene og hun sliter mer og mer,
Både jeg og faren har en diagnose og vi ser hva hun sliter med.......
Finnes det noe bra alternativ for privat utredning...... Helst i Hordaland, men jeg er villig til å reise langt for at hun skal få hjelp..

Savner litt info om forskjellene på ADHD og bipolar, siden symptomene på dette kan være svært like....


Kari fra Tromsø skrev 1. mai 2008 kl. 13:53

ADHD
Heisann.

Lettlest og nyttig side skrevet på norsk.

Hilsen lærer til to fantastisk unike barn med ADHD!;)


Line Bangsund fra Fredrikstad skrev 11. april 2008 kl. 16:53

Takk
Det var utrolig flott å finne denne siden , der ting står på norsk. Har lest mange engelske artikler,og man sliter ofte med disse medisinske utrykkene, og mister litt av sammenhengen. Vil bare i første omgang takke for jobben dere har gjort her, mens jeg bruker endel av tipsene dere kom med for å få en tilfredstillende situasjon for min sønn :)


eva hurthi johansen fra vadsø skrev 30. mars 2008 kl. 13:34

adhd/ts
hei
ville bare si at jeg syns siden var kjempefin. Jeg har selv diagnosen adhd fikk den som voksen. Min sønn Tommy på 10 år fikk diagnose da han var 5 år, mens jeg tror at mine døtre på 24 og 12 også har litt adhd uten at de har så store problemer. de ønsker ikke utredning heller.
jeg kjente min sønn igjen i historien om stefan på år, han har også problemer med å få gjort det han skal på egen hånd. jeg må mase og mase, også blir han sint for at jeg maser, og blir stygg i munnen mot meg. sånt blir man utrolig sliten av når det er det samme dag ut og dag inn.
jeg skulle ønske at det var en enkel måte å forklare til kollegaer og andre at det er vanskelig til tider å leve med adhd i familien. det er ingenting som er A4 liksom, jeg misunner andre som får alt til, ungene går på trening og er med på aktiviteter som ingenting. det verste er vel at jeg ofte føler meg så mislykket som mor.
men jeg skal ikke gi opp, ønsker meg litt mer forståelse fra samfunnet at det er utrolig utfordrende å ha barn med adhd, og særlig når en har det selv også.
nå er det snart vår her i vadsø og jeg gleder meg til sommeren.
vennlig hilsen eva


T.S. fra Vestlandet skrev 2. mars 2008 kl. 15:35

Hva med oss voksne?
Jeg savner litt mer info om hva slags tilbud vi voksne med ADHD eller autisme har.

Her jeg bor er det ingen tilbud overhodet for oss voksne, bare for barn og foreldre.

Er det noen som leser dette som vet om hvordan man kan inspirere litt mer hjelp til oss voksne?


Utbrendt , kjemper i 10 år fra HORDALAND skrev 2. mars 2008 kl. 9:28

MEDMENNESKER DØMMER FAMILIER MED AD/HD.
Som om ikke barn og foreldre har nok utfordringer fra før?? Til og med nermeste familie sitter på en stor hest og ser ned på oss som ikke helt får ting til å fungere med en gang,men hele tiden natt og dag leiter etter muligheter som kan gjøre ting lettere. AD/HD er så skjult utad, men fører ofte med seg store utfordringer som er umenneskelig å håndtere, ALENE! NÅR SKAL SAMFUNNET OPPDAGE DETTE?? DAGENS TILBUD ER FOR DÅRLIG!!!! VI SKAL REISE OSS IGJEN, VI HAR KJÆRLIGHET I BØTTER OG SPANN, OG HUMOR!DET ER BARE ANDRE SOM IKKE SER DET,FORDI DE BARE SER KONFLIKTENE UTAD!! SOM JEG LESTE EN GANG: FOLK MÅ BARE FORTSETTE Å KASTE STEINER I SEKKEN VÅR, MEN VI SKAL IKKE GÅ RUNDT Å BÆRE PÅ DEN!!! TIL ALLE MED AD/HD OG FAMILIENE DERES: STÅ PÅ!! DERE ER FANTASTISKE MENNESKER VI TRENGER I SAMFUNNET!!


CECILIE fra BERGEN skrev 1. mars 2008 kl. 20:56

SÅ FLINKE DERE ER!! TAKK!!
BRA SIDER! JEG ER 29 ÅR. MAMMA TIL 4 FLOTTE GUTTER. EN AV GUTTENE FIKK DIAGNOSEN AD/HD SOM 5 ÅRING. ER NÅ 8 ÅR. ALDRI HØRT OM ODD JEG,HAN HAR OG HADDE 7 AV SYMTOMENE DERE BESKREV HELT SIDEN HAN VAR 2 ÅR. DETTE MÅ JEG UNDERSØKE. TUSEN TAKK! HAN HAR NÅ NOEN UKER MED RISPERDAL 0,5 MG. ER DET NOEN SOM HAR ERFARING MED DETTE? KLEM.


Dag Tore Edvardsen fra Brumunddal skrev 28. januar 2008 kl. 19:35

Oppdatert side
Dætti ser da bra ut det Bent. Grattis.


Hilde fra Eidsvoll skrev 29. november 2007 kl. 15:46

En 1/2 Familie med ADHD!
Hei, og takk for en super opplysningsside.
Vi er en familie som lever med ADHD. Sønnen vår på 16 år fikk diagnosen juni 06 etter at vi har sloss MOT skole, PP-tjenesten og helsevesen i 6 år. Jeg, mamma fikk diagnosen for ca 3 måneder siden, i etterkant av sønnen min. Og det er så utrolig godt å endelig kunne forstå seg selv så mye bedre, og ikke minst forstå sønnen vår bedre. Vi er medisinert begge to med flotte resultater. Sønnen min fikk også konstatert 3 tilleggsvansker som dødsangst, tvangstanker og meget stor sosial angst. Det er klart at det hemmer oss i hverdagen, men selvfølgelig mest for sønnen vår. Akkurat nå er vi i en "kamp" mot Nav for å få til hjelpestønad til sønnen vår. Og bare det er jo en utfordring på høyde med en "runde i bokseringen"!!! Men vi gir oss ikke. Er det noen der ute med noen gode råd, tar vi imot med STOR TAKK!!!

Er det noen der ute som har møtt like mange som oss med dårlige holdninger og store fordommer mot de lidelsene som blir beskrevet her inne?? Vi har møtt mange.... Og det er veldig sårt, men det grunner vel i at de er veldig lite opplyste og egentlig også kanskje usikre?!?! Hva vet vel jeg...

Takk for meg for denne gang, håper flere og flere bruker denne siden. Den er jo helt super!!!

hilsen 44 år og ADHD.


Kristine fra Bergen skrev 15. september 2007 kl. 2:09

ADHD
Hei
Har vært innpå disse sidene tidliger. Veldig informative. Jeg "kjemper" med skolen. Hvilke rettigheter har vi? Tenker assistent. Har 7 timer, men trenger mange fler. Noen som har et tips?
Hilsen en bekymret mor.


Mona Løvdal fra 4848 Arendal skrev 14. september 2007 kl. 17:17

Tusen takk!

Tusen takk for et veldig informativ og oversiktligforum.

Mine to yngste barn har TS +++ heldigvis slapp jeg å slåss for diagnosen. Jeg har hatt en veldig bra utredning ved barneavdelignen på ASA. Desverre er det ike ale som vet hvilken vei som er enklest å gå. Jeg startet utredningen via almenlegen - ba om ham om å få utreet TS.

Han smilte, for min sønn satt jo der som et tent lys, svarte som et godt modent barn- opførte seg helt etter boka.
Mor hadde da gjort som TS-forreningen anbefalte- skrevet journal over hendelser hjemme, ticks osv. Skolen hadde skrevet sitt og disse toi var sammenfallende.
HAn var utredet før PPT hadde åpnet pairene hans-
Legen sa som sant var at han trodde ikke at det var noe med vår sønn, men DU mor du hadde helt rett.
Hvorfor forteller jeg dette?
Jo fordi jeg hadde en lege som trodde meg og jeg gikk enkleste vei uten om PPT. Hadde jeg ikke vært så på hugget og vist hva jeg skulle gjøre hadde vel utredninge hans så visdt vært ferdig. Starten på ungdomsskole hadde vært helt annerledes enn det den har vært.
Med vår datter gjorde vi det samme noen mnd senere- ( da så vi nemmelig henne :)
PPT hvordan kan PPT fungere bedre i dette landet?
Trygdekontro er en anne sakt- her får vi avslag på det meste, mens nabo kommunen får innvilget eks klesstøte.

Vel det var barna- igjennom dem har jeg forstått hva som skjer med meg!!!!!
Nå er mor til utredning- og takk til vår fastlege som virkelig har tatt meg på alvor.
Som han sa ved sist besøk: "Du har vel egentlig allerede stilt din egen diagnose du."- "Vær obs på at du nok kan mer om TS enn de fagfolkene du møter :D )" Det har gått vedlig bra så langt med utredning!

TAKK igjen - det var så godst å lese- det var som å lese om segselv og mine barn HA HA HA!

Humor hjelper så vi ler ganske mye etter diverse raseri og fustrasjonsutbrudd. Det blir komisk når man ternker hvor sprø den situasjone ville sett ut om andre så på!


[1] 2 [3] [4] [5] [6] [7]