Nikolaisens gjestebok


Christian fra Bergen skrev 26. november 2009 kl. 12:45


Eksempel på en hverdag med en AD/HD gutt:
Takk for en god og informativ side, mye info og godt strukturert. Savner egentlig kun en liten ting og det er de private løsningene for å få diagnostisert og behandlet AD/HD ADD etc, her er det et stort hull i webben når det kommer til alternative løsninger(alternativ til offentlige system).

Når jeg leste Eksempel på en hverdag med en AD/HD gutt så skjønte jeg ikke ett eneste sekund hvordan min oppvekst kunne havne som eksempel på din side:)) Joda jeg forstod godt at det var en annen gutt men dette kunne være en side i min dagbok, om jeg hadde tatt meg tid til å skrive en dagbok fra skolealder.

Har insett og akseptert at jeg må få en utredning ifht AD/HD ADD, jeg ble i sep 09 diagnostisert Dyslektiker men jeg har mine tvil, så etter å ha lest vel og lenge om dysleksi og teknikker/retninger for å finte dysleksien oppdager jeg tilfeldigvis diagnosen AD/HD ADD ikke det at det har noe med meg å gjøre for det har ALLTID bare vert de verste halvgangstaene som har AD/HD og er hyper 24/7, ja ikke sant....

Vel jo mer jeg leste om at Dysleksi i enkelte former faktisk IKKE er ren dysleksi men en feildiagnostisert ADD muligens!,, jo jeg fortsatte å lese og på tross av min eksepsjonelle dysleksi(knapt leseforståelse, osv meget lav score)og jeg fortsatte å lese, og googler meg frem til det meste så innser jeg etter hvert at det finnes enkelte tester for å mulig få en indikasjon: http://www.nasjkomp.no/ og http://www.adhdnorge.no heriblant fant jeg flere tester og nå etter å ha vært hos fast legen med skjema/test som jeg har fylt ut viser det jo seg at jeg nok har funnet løsningen på hvorfor fek alle tall og bokstaver på tavlen kan snues på hode og få et eget språk, hvorfor jeg ikke har konsentrasjon osv osv, vel uten å strekke dette for langt så kan jeg si at jeg har lest tilfeller og historier som jeg kjenner meg så godt igjen i at jeg har felt en tåre eller to.
I alle år fra skole alder har jeg vist at jeg er fullt på høyde inteligent med alle andre, problemet er at jeg aldri har fått vise det, ikke har jeg vist helt hvorfor jeg ikke har klart det men det har bare blitt slik og slik er det fremdeles. Venter i spenning på en utredning og evnt behandling..

Har alltid hatt knapt ståkarakter i skolesamenheng, med to unntak.
1. I militæret fikk jeg ALLTID uten unntak de beste karrakterer også en karrakter som fremdeles står ubeseiret fra 1990, jo jeg er stolt :-)

2. En kort periode på slutten av 80 tallet hvor jeg bodde på internat, gikk på yrkesskole og fikk Ritalin av min nabo, jeg fikk firere, femmere og en sekser til jul/1sem. Skiftet skole og tilgang til ritalin forsvant- resultat eksamen var 2 i alle fag...

Nå er jeg i skole situasjon igjen og sliter med Eksempel på en hverdag med en AD/HD gutt: for i en alder av 37 så er fremdeles konsentrasjonen min identisk til eksempelet...

Å vente på det offentlige er som å studere sakte tørkende malig tørke ved null Celsius, hvert minutt kunne jeg få slippe til, veksler mellom tristhet og glede, trist for at jeg selv må oppdage og finne svar på hvorfor jeg er meg og hvordan jeg har opplevet min oppvekst, ikke minst hvorfor det er og har vert slik.
Glede over at jeg kan evnt få medisin etc og kansje følge med og få tilbake konsentrasjon og inspirasjon og et liv uten en hjerne som jobber normalt i 110kmt, slutte med å holde igjen tanker, ord, handlinger og ALT for å opptre som en normal person, slippe å holde igjen til magen knyter seg for svaret på spørsmålet har jeg jo som regel lenge før det er ferdig stillt..
Sliten og utmattet er min 37 årige forholdsvis unge kropp og hjerne, konstant vurdere, tolke akseptere og skli inn i alle sosiale sammenhenger mens hjernen er flere steder på en gang. Kansje nå skal jeg få en diagnose som jeg egentlig vil være foruten, jeg vil jo bare være normal.

Det er ihvertfall en glede og en forhåpentlig vis lys fremtid i møte nå, kansje jeg får en diagnose som bekrefter mine mistanker og jeg får en vanlig hverdag, ikke det at jeg vet hva en vanlig verdag for en uten ADHD men jeg har en ide...Kommenter innlegget til Christian.
Husk at du senere kan endre eller slette kommentaren.

Din kommentar: (Se regler for innsettelse av link nederst på siden)

Din signatur
Skriv passord
Linktarget ved innsettelse av link: "_blank"
"_top"
Kommentarens visning i gjesteboken: Som link
Vis hele kommentaren


Sett link i meldingen:
Når du vil sette inn link, skriver du bare en URL (start med http://)
eller mailadresse etterfulgt av linknavnet i klamme med likhetstegn.
Eks. 1: http://nettforlaget.net/(=KLIKK HER=) blir KLIKK HER
Eks. 2: start@nettforlaget.net(=Min epost=) blir Min epost
Husk at klammen som etterfølger http://- eller mailadrssen må følge tett på.
Dersom du skriver en hjemmesideadresse eller e-postadresse uten klamme
bak gjøres den automatisk om til link.